Vintage interieur inspiratie om je woning mee op te fleuren! 

Kan jouw interieur wel wat extra kleur of flair gebruiken? Of wil je gewoon graag iets nieuws proberen? Haal dan eens inspiratie uit andere culturen en de stijlvolle, klassieke en/of trendy items die zij gebruiken om hun woningen mee in te richten. Je zult versteld staan van wat één of enkele van deze items kunnen doen voor jouw interieur. In dit blog worden er 4 vintage (stijl) items uit verschillende landen uitgelicht om jouw interieur een boost mee te geven! Lees je mee?

Kleed in vintage stijl

Kan je interieur wel een boost gebruiken? Maak het extra gezellig en geef het een authentieke touch door een mooi vloerkleed in de woonkamer te plaatsen. Een vloerkleed in vintage stijl, zoals hierboven afgebeeld, is een ideale manier om een ruimte gemoedelijker te doen ogen en een individuele twist te geven aan je interieur. Zeker in een meer landelijk of romantisch interieur doet een dergelijk vintage kleed het goed. Je kunt er ook voor kiezen om hier een mooie, houtkleurige salontafel op te plaatsen om het geheel af te maken. 

Marokkaanse poef

Haal de prachtige Marokkaanse cultuur in huis met een handgemaakte vintage poef die gemaakt is van Azilal, Beni Quarain of Beni Mguild vloerkleden. De poefen zijn kleurrijk, hebben prachtige dessins en kunnen zowel functioneren als zitplek, bijzettafel of gemakkelijk voetenbankje. Met een Marokkaanse poef als bovenstaand voeg je een authentiek Marokkaans item toe aan je interieur. 

Deens sideboard

Deens design is tegenwoordig ontzettend populair. Maar ook in de jaren ‘70 wisten de Deense ontwerpers als geen ander wat mooi meubilair is. Met dit vintage Deense sideboard voeg je een prachtig design item toe aan je interieur, wat ook nog eens volledig uniek is. In deze tijd, waarin de inrichting van veel woningen op elkaar (en de laatste IKEA-gids) begint te lijken, is dit een verademing voor iedere interieur liefhebber. 

Marokkaans kussen

Voeg unieke decoratieve items aan je woning toe, zoals dit prachtige Marokkaanse kussen. Het kussen is gemaakt van Sabra-vezels welke heerlijk zacht en zijde-achtig aanvoelen. Het kussen is gekleurd met natuurlijke kleurstof en gemaakt door middel van traditionele houten weefgetouw. Een absolute showstopper om op subtiele wijze een unieke en authentieke draai te geven aan je interieur.