Op zoek naar een woning

Het zal je niet ontgaan zijn dat het de laatste tijd steeds moeilijker wordt om een woning te vinden. Zowel voor starters en doorstromers is het lastig om een geschikte woning te vinden. Zowel op de huur als ook op de koopmarkt is de schaarste enorm. Jongeren die zelfstandig gaan wonen, ouderen die doorstromen naar een andere woning of bejaarden die kleiner of verzorgd willen gaan wonen, je loopt nu allemaal tegen hetzelfde probleem aan. De vraag is vele malen groter dan het aanbod. Vaak rest niets anders dan wachten of je ingeloot wordt voor een woning, maar dat doe je dan met vele anderen voor dezelfde woning. Bij de koopwoningen is het niet veel anders. De huizenprijzen breken momenteel alle records. Nog nooit waren huizen zo duur als op dit moment. Dit heeft ook een keerzijde. Voor steeds meer kopers is de grens van de betaalbaarheid bereikt. Hierdoor worden er minder huizen verkocht en dit heeft ook zijn weerslag op de huizenprijzen. Koopwoningen worden zelfs via veilingen verkocht. De hoogste online bieder is de gelukkige, soms zelfs zonder de woning bezichtigd te hebben. De verwachting is dat deze situatie zich nog wel even zal voortzetten.

Kan ik een woning kopen?

Vooral jonge starters staan voor dit dilemma. Huren is met de huidige situatie in vraag en aanbod in veel gevallen lastig. Kopen lijkt dan een gunstige optie maar dan moet wel de hoofdprijs betaald worden. Een groot voordeel van huren is dat je nergens aan vast zit, hooguit een maand opzegtermijn. Bij kopen geldt dan weer dat je door je hypotheekaflossingen waarde opbouwt, een spaarpotje voor later. Kortom het blijft een lastige keuze. En om een woning te kopen heb je een hypotheek nodig waarvoor je aan diverse voorwaarden moet voldoen.

Niet verhuizen maar verbouwen

Veel huizenbezitters besluiten hun woning te verbouwen in plaats van te gaan verhuizen. Naast een aanbouw of een keuken is de badkamer een veel gekozen optie om op te knappen. Badkamers zijn er in vele soorten en maten. Als je besluit om zelf je keuken of badkamer te verbouwen dan is het van belang dat je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Zonder het juiste materiaal wordt het een ondoenlijke klus. De juiste boor vinden voor het juiste materiaal is ook een must. Het maakt nogal wat verschil off je gaat speedboren of steenboren. Voor ieder materiaal is weer een andere boor te vinden. Mocht je zelf handig genoeg zijn dan kan je door het zelf te doen veel geld besparen en het is nog leuk ook.