Kraak maar raak

Het kraken van gewrichten is niet voor iedereen weggelegd. Zo denk ik ook dat niet iedereen naar een chiropractor zou willen gaan. Naar mijn mening is dit omdat veel mensen niet begrijpen wat een chiropractor doet. Wat is ischias bijvoorbeeld? Kan het kraken van je botten kwaad? Waar komt dat geluid vandaan? Vandaag ga ik antwoord geven op een aantal van deze vragen. Een kennis van mij heeft namelijk ontzettend last van een hernia. Een chiropractor kan de klachten die komen met een hernia verlichten of zelf weghalen. Zij heeft zelf al alles geprobeerd maar artsen zeggen vaak dat het beste medicijn rust is. Dus het enige wat je kan doen is een Nintendo Switch kopen, een abonnement op Netflix en lekker dekentje. Dat hoeft dus niet, en ik ga uitleggen waarom.

 

Wat doet een chiropractor precies?

Het geluid dat je hoort als iemand zijn knokkel kraakt is niet het geluid van zijn botten die ter plekke breken. Dan zou niemand het meer doen. Het geluid dat je hoort en dat een chiropractor dus ook veroorzaakt is vocht dat ontsnapt uit je botten. Het is een soort bot-scheet. Er zit namelijk vocht tussen je gewrichten, hier kan soms lucht in zitten. Een chiropractor laat deze lucht ontsnappen wat voor het knakkende geluid zorgt. Mijn ouders kunnen niet tegen dit geluid, zij denken dat het schadelijk is. Een chiropractor is allesbehalve schadelijk, want een chiropractor kan juist jouw gewrichten weer correct zetten. Het dagelijks knakken van je knokkels is uiteraard iets anders en ontzettend veel onderzocht. Wetenschapper concludeerde dat het niet schadelijk is om elke dag je vinger te knakken, maar het doet ook niks goeds. Maar hoe kan nu een chiropractor helpen met hernia klachten? Om dit uit te leggen moet ik eigenlijk antwoord geven op de vraag: Wat is ischias?

 

Hernia klachten

Wat is ischias precies? Er bestaat iets en dat heet de ischiaszenuw, deze zit in uw ruggenmerg. Deze zenuw gaat vanuit het ruggenmerg naar uw bilspier en het achterbeen helemaal door tot de kuit en de voet. Als deze geïrriteerd is kan er een flink zenuwpijn ontstaan. Wat is ischias dan? Het is een zenuw die loopt vanuit het ruggenmerg helemaal door tot aan de teen. De beknelling van deze spier kan rugklachten veroorzakende uitstralen naar je been en voet. Een chiropractor kan de spier meer doorbloeding geven waardoor de gewrichten meer bewegingsvrijheid krijgen. Hierdoor kan de hernia veel beter behandeld woorden. Ook jij kan nu antwoord geven op “wat is ischias precies”. Dit soort behandelingen moeten uiteraard door een professional worden gedaan. Maar het is goed om te weten dat er andere oplossingen bestaan dan alleen het kopen van een Switch en een dekentje.