Is er een voorspelling voor de toekomst van Bitcoin?

Onlangs zijn er veel artikelen geschreven over waarom je meer te weten moet komen over de laatste ontwikkelingen in de wereld van Bitcoins en hoe dit jouw beleggingsstrategieën kan beïnvloeden. Een van die artikelen gaat over hoe mensen plotseling zo geïnteresseerd zijn geraakt in deze nieuwe virtuele valuta dat ze de gemiddelde prijs van alle beschikbare Bitcoins hebben opgedreven met Bitcoin kopen. Er zijn veel verschillende theorieën over waarom dit kan gebeuren. Wat het ook is, je moet op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen in de wereld van Bitcoins om de trends die je op de markt ziet beter te begrijpen.

Steeds bredere support

Zoals je misschien in de afgelopen persberichten hebt gelezen, zei de chief executive van een van de grotere hedgefondsen ter wereld dat hij verwachtte dat de cryptocurrency-markt in de toekomst zal blijven groeien. Bitcoin maakte een snelle groei na deze aankondiging. De markt is over het algemeen echt veel gestegen, en het koelt waarschijnlijk pas af wanneer veel mensen tegelijk hun winst willen pakken. Platformen zoals Satos maken de koop en verkoop van Bitcoin voor iedereen bereikbaar.

De werkelijke waarde

Een van de grootste zorgen voor beleggers is de waarde van de virtuele valuta. Naarmate de markt groeit en volwassen wordt, zal de waarde van elke eenheid omhoogschieten. Voorlopig is de voorspelling dat de groei van de munten relatief stabiel zal blijven, maar ze kunnen snel beginnen te stijgen naarmate de grotere spelers hierop instappen. Een van de redenen waarom er in de valuta wordt geïnvesteerd, is vanwege het potentieel voor enorme vermogenswinsten op de lange termijn. Bij een reguliere investering zou je veel langer moeten wachten tot de investering zo’n stijging kan maken. Toch kan de waarde ook dalen, dit zou gebeuren als beseft wordt dat Bitcoin een bubbel is. Zonder werkelijke waarde zoals goud of andere vaste materie.

Investeren in een protocol

Deze voorspelling komt op een goed moment voor degenen die geloven in het protocol achter de virtuele asset. Er zijn een aantal verschillende redenen waarom deze voorspelling zou kunnen uitkomen. De eerste is dat de recente economische crisis ertoe heeft geleid dat mensen hun investeringen opnieuw hebben geëvalueerd, vooral omdat de wereld in de eerste plaats zo afhankelijk was van banken. Ten tweede heeft het recente nieuws ook de basis geschud van de manier waarop mensen hun beslissingen nemen, wat erg gevaarlijk kan zijn voor traditionele investeerders zoals banken en financiële instellingen. Hoewel de recente problemen die van invloed zijn op de Amerikaanse economie grotendeels te wijten zijn aan slecht beheer en een overmatige benutting van de middelen van het land, is er recent een artikel geschreven over hoe de crisis een zegen kan zijn voor de digitale activa die op de Bitcoin zijn gebaseerd. In een gedecentraliseerde munt zoals de Bitcoin is veel meer marktwerking zonder tussenkomst van instanties. En tot nu toe lijkt dit voor Bitcoin en andere crypto zijn vruchten af te werpen.