Gecoat tafellinnen

Veel mensen durven best te investeren in een mooie tafel. Het is vaak ook meteen de eyecatcher van tenminste de eetkamer. Bij een mooie tafel wil je natuurlijk ook alleen het mooiste tafellinnen. Als je toch investeert in een dure tafel, kies dan ook voor gecoat tafellinnen. Je hebt dan te maken met optimale bescherming van de tafel. Je tafel gaat zo aantoonbaar veel langer mee en blijft langer gevrijwaard van vuilen allerlei beschadigingen.

Gecoat tafellinnen biedt perfecte bescherming van de tafel

Bescherming van de tafel is belangrijk. Een tafel wordt namelijk vaak voor meer doeleinden gebruikt dan voor alleen het eten. Er wordt aan gedronken en kinderen knutselen vaak aan de eetkamertafel. Het zou heel jammer zijn als de dure tafel meteenbeschadigd raakt door een vallen glas drinken of door allerlei strepen van pennen en stiften.  Met tafellinnen en zeker met gecoat tafellinnen kun je dit gemakkelijk voorkomen.

Ook een optie is tafelzeil van vinyl

Je komt steeds vaker een tafelzeil van vinyl tegen. Wat betreft de bescherming tegen vuil en krassen is dit ook een prima optie. Het voordeel is verder dat je allerlei viezigheid gemakkelijk van het tafelzeil kunt halen. Dat betekent meteen ook dat een dergelijk tafelkleed lang mee kan gaan. Tegenstanders van vinyl vinden echter wel dat dit tafelzeil te veel afbreuk kan doen aan de uitstraling van de tafel. Praktisch is het in elk geval wel.

Gecoat tafellinnen wordt algemeen beschouwd als een mooiere optie

Een mooiere variant van het tafelkleed is echter wel gecoat tafellinnen.  Het is simpel werken met gecoat tafellinnen. Er wordt dan namelijk een kanten of een linnen print gekozen die je als kleed kunt gaan gebruiken. Dit gecoat tafellinnen wordt vervolgens helemaal op maat gesneden. Zo krijg je dus altijd een tafelkleed op maat. Vervolgens wordt de stof als het ware geplastificeerd. Deze aangebrachte coating zorgt dat het tafelkleed steeds gemakkelijk af te nemen is en goed af te wassen is. Je kunt gecoat tafellinnen in de meeste gevallen zelfs in de wasmachine doen bij een temperatuur van 30 graden.  Eigenlijk heeft het gebruik van gecoat tafellinnen alleen maar voordelen. Ook past de meer stoffen uitstraling vaak goed bij de uitstraling van de tafe.  Bovendien heb je wat gecoat tafellinnen vaak erg veel te kiezen. Als je een goede en dure tafel aanschaft, bezuinig dan ook niet op het tafellinnen en geef de tafel de best denkbare bescherming. Je tafel verdient het en gaat zo bovendien langer mee.