Een motor kopen? Denk aan de verzekering!

Als je het leuk vindt om op een motor te rijden dan is het misschien een goed idee om er een te kopen. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een motor. Zo is het bijvoorbeeld van belang om de motor bij een betrouwbare winkel te kopen. Wanneer je een mooie motor hebt gekocht, is het afsluiten van een verzekering de volgende stap. In Nederland is dit verplicht en kan het rijden zonder verzekering tot hoge boetes leiden.

Verzekering met elkaar vergelijken

Mensen die op zoek zijn naar een motorverzekering kunnen deze bij verschillende aanbieders afsluiten. Dat is erg handig aangezien je hierdoor zelf kunt kiezen welke verzekering het best bij jou en je motor past. De verzekering die het meest geschikt is kan per persoon erg verschillend zijn. Er zijn namelijk verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van je motorverzekering. Het is niet zo dat de goedkoopste verzekering ook altijd de meest geschikte is. Een verzekering met een lage premie is ook een verzekering waarbij weinig schade wordt gedekt. Daarom moet je eigenlijk kiezen tussen lage vaste lasten of meer zekerheid. Een duurdere motorverzekering zal meer schade dekken, maar het kost je dus ook meer geld. 

All risk verzekeren of niet?

Als je een dure motor hebt, kan het slim zijn om deze all risk te verzekeren. All risk betekent dat alle schade aan de motor vergoed wordt door de verzekeraar. Zelfs als jij de motor zelf laat vallen draait de verzekeraar voor de schade op. Dit is vooral fijn voor mensen die een dure motor hebben. Aan de andere kant betaal je voor een all risk verzekering iedere maand een hoop geld. Daarom kan het voor mensen die heel voorzichtig met hun motor omgaan misschien goedkoper zijn om geen all risk verzekering te nemen. Je kunt er in deze situatie ook voor kiezen om een goedkopere verzekering af te sluiten waardoor je minder premie betaalt, maar er ook minder schade wordt gedekt.

Denk aan je schadevrije jaren

In Nederland werken de verzekeraars met een systeem waarbij je minder premie hoeft te betalen wanneer je nooit schade laat uitkeren door de verzekeraar. Ieder jaar dat de verzekeraar geen kosten maakt aan jou krijg je één schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe minder je betaalt voor de verzekering. Het is echter wel zo dat je premie omhoog gaat wanneer je wel schade rijdt. Als je wilt weten hoe dit precies zit, dan is het slim om eens op de site van Motoport of een andere verzekeraar te kijken.