Waarom je géén nieuwe laptop moet kopen

Bijna Iedereen heeft tegenwoordig een laptop. waar Mensen vroeger een PC in huis hadden staan en deze moesten delen met het hele gezin, heeft Iedereen nu een smartphone en een laptop. uitzonderingen daargelaten Natuurlijk. laptops gaan ongeveer twee tot tien jaar mee. Ze moeten dus regelmatig vervangen worden. Veel Mensen kiezen ervoor om een nieuwe laptop te kopen. Dit is duur en niet altijd de beste optie. In dit artikel geven we je alternatieven voor de aanschaf van een dure nieuwe laptop.

Sta stil bij je behoefte

Op het moment dat je tot de conclusie komt dat je huidige laptop niet meer werkt, bijvoorbeeld Omdat die kapot is gevallen of Omdat hij simpelweg verouderd is, is het goed om stil te staan bij het soort gebruiker dat je bent. sommige Mensen hebben voldoende aan een smartphone en die hebben helemaal geen laptop nodig. andere hebben een hele goede game laptop nodig of gebruiken de laptop voor andere zware taken zoals videobewerking of muziekproductie. De behoeftes lopen enorm uiteen. Als je besluit dat je een laptop nodig hebt dan heb je verschillende opties. Je kan een nieuwe laptop kopen In de winkel of op internet, maar je kan er ook voor kiezen om een refurbished laptop te kopen of om er één te huren of leasen. Als je een laptop huurt of least dan is de laptop nooit echt van jou. Deze optie is eigenlijk alleen geschikt voor studenten of gebruikers die hun laptop Alleen maar gebruiken voor zakelijk gebruik en het gevoel hebben dat ze hem voor een beperkte tijd nodig hebben. Refurbished laptops daarentegen zijn daadwerkelijk jouw eigendom en je kan er jarenlang plezier van hebben als je er goed voor zorgt.

Wat is refurbished

Refurbished laptops zijn eigenlijk niets anders dan laptops die eerder door iemand anders zijn gebruikt daarna volledig opnieuw zijn geïnstalleerd en gecontroleerd op defecten. Iedereen kan een laptop opnieuw installeren, dat is tegenwoordig vrij simpel. Bij refurbished laptops is er echter grondig gekeken naar de hardware. De accu wordt bijvoorbeeld vaak vervangen en degene die de laptop inspecteert test ook alle andere functionaliteiten van de laptop goed. een ander groot voordeel van een refurbished laptop ten opzichte van een gewone tweedehands laptop is het feit dat je vaak garantie krijgt bij de aankoop van een refurbished laptop. Heb je zelf een laptop die nog goed werkt en doe je die weg zorg er dan voor dat je oude Apple, Dell of Lenovo refurbished.