Onbezorgd wonen op minder dan 50 vierkante meter

Voor wie in het centrum van Amsterdam wil wonen met een beperkt budget, weet natuurlijk als geen ander dat de kans dan vrij groot is dat je het met minder dan 50 vierkante meter moet doen. In sommige gevallen zelfs nog kleiner! Waar veel mensen geen idee hebben hoe ze dit qua inrichten moeten doen, is het een stuk gemakkelijker dan je op voorhand zou denken. Kleiner wonen is namelijk steeds populairder. Vooral gezien de huidige huizenprijzen, is het dus ook helemaal niet gek om hier ook eens over na te denken. Je kunt namelijk met een aantal eenvoudige tips ook een kleine woning heel eenvoudig praktisch inrichten.

De voordelen van kleiner wonen

Kies jij ervoor om kleiner te gaan wonen, dan heeft dit natuurlijk allerlei voordelen. Allereerst hoef je minder schoon te maken en ben je ook goedkoper uit als het gaat om het afsluiten van een opstal- en inboedelverzekering bij Alpina. Zo kun je logischerwijs een stuk minder spullen kwijt, waardoor de totale waarde ook lager ligt. Gezien het feit je een inboedelverzekering afsluit op basis van een bepaalde dekking, kun je hier maandelijks flink op besparen. Dit in combinatie met een lagere prijs voor je woning, maakt het ontzettend interessant om kleiner te gaan wonen.

Ga voor grote meubels

Een veelgemaakte denkfout is vaak dat je in een kleine ruimte juist ook moet kiezen voor kleine  meubels. Toch is het omgekeerde het geval. Je kunt daarom dus beter kiezen voor één groot meubelstuk, zodat je kamer direct optisch een stuk groter oogt. Het voordeel aan een groot meubelstuk, is dat het je de mogelijkheid geven om het geheel met kleinere items aan te kleden. Zo kun je op een grote eettafel een prachtige grote vaas kwijt en kun je op een grote bank met meerdere mensen zitten. Dit maakt het dat het verstandiger is om per ruimte één groot item te kiezen, zodat je de rest van je interieur hier als het ware omheen kunt bouwen.

Zorg voor voldoende lichtinval

Natuurlijk licht doet het altijd goed als het gaat om het optisch groter doen laten lijken van een ruimte. Niet voor niets is het dan dus ook aan te raden om te kiezen voor lichte kleuren voor op de muur, waardoor de lichtinval van buitenaf nog beter tot z’n recht komt. Daarbij komt ook dat lichte kleuren een stuk sfeervoller en gezelliger zijn, dan wanneer je kiest voor een donkere muur.

Maak gebruik van multifunctionele objecten

Woon je in een studio, dan is het niet praktisch om zowel een bank als bed in dezelfde ruimte neer te moeten zetten. Een slaapbank biedt dan uitkomst. Zo kun je één object voor meerdere doeleinden gebruiken. Heb je nu de luxe dat je ook een garage hebt, dan is het handig om je spullen die je niet gebruik hier tijdelijk te stallen. Uiteraard moet je er wel plek voor hebben, dus mocht er nog een auto, fiets of quad staan, dan is het zaak te kijken of je deze daadwerkelijk nog gebruikt. Wanneer je namelijk nooit op je quad rijdt, dan is een quadverzekering natuurlijk ook overbodig. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar ook nog eens geld.