Je bedrijf uitbreiden zonder grote verbouwing? Het is mogelijk!

Met de opkomst van het digitale tijdperk hebben veel ondernemers de switch moeten maken van fysiek naar online. Enkele tientallen jaren geleden kocht Iedereen nog alles bij de winkel en winkeliers moesten het voornamelijk hebben van lokale klandizie, tenzij ze in een niche markt opereerden. tegenwoordig is het als winkelier mogelijk om Iedereen te bereiken. Met enkele drukken op de knop kunnen klanten bestellen wat ze nodig hebben en dan wordt het ook nog eens thuisbezorgd. Bedrijven kunnen hierdoor snel groeien, zo snel dat ze hun bedrijfsruimte snel ontgroeid zijn. Op dat moment moet je als ondernemer gaan kijken naar een oplossing en een manier waarop je je groei In de klanten aantal kan faciliteren. Het uitbreiden van het bedrijfspand is niet altijd voor Iedereen mogelijk. Gelukkig zijn er meer opties.

Schakel hulp in

Door heel Nederland zijn er verschillende bedrijven gespecialiseerd in het uit handen nemen van specifiek de logistieke uitdaging die komt kijken bij het runnen van een winkel. Veel winkels maken gebruik van een magazijn dat niet is gevestigd op dezelfde locatie als het hoofdkantoor voor de opslag en orderpick van hun producten. Orderpick werkt als volgt: zodra een klant een order plaatst, komt deze bestelling terecht In het magazijn. Een magazijnmedewerker ontvangt de bestelling en zoekt de juiste producten bij elkaar In het magazijn. De magazijnmedewerker pakt de producten vervolgens op een veilige manier in, en verzend deze naar de klant. Een magazijn waarin ook de orderpick plaatsvindt heet een fulfilment center. Grote multinationals hebben vaak hun eigen fulfilment centers, maar de meeste bedrijven maken gebruik van de diensten van anderen. Op deze manier kan je bedrijf snel groeien Zonder dat je je druk hoeft te maken om de opslag en verwerking van orders.

Kies de juiste partner

Op het moment dat je gebruik wilt maken van de diensten van een fulfilment center, is het goed om te kijken naar de behoefte die je hebt. Voor geconditioneerde producten is het bijvoorbeeld belangrijk dat het fulfilment center beschikt over een gekoelde magazijnhal. Het is tegenwoordig voor veel bedrijven ook van essentieel belang dat de producten snel bij de klanten terecht komen. Het is daarom ook belangrijk dat er wordt gekozen voor een partner met een strategische ligging. een opslag Den Haag zal de Randstad bijvoorbeeld veel makkelijker kunnen bereiken dan één in Groningen. Op het moment dat je klanten door heel Nederland hebt is het verstandig om mee te gaan met een partner die kan leveren door heel het land.