Eigen woning verhuren aan expats: tips

Als jij een woning hebt en je woont er op het moment niet zelf in, kan het handig zijn om je woning te verhuren. Eigen woning verhuren kan heel erg winstgevend zijn en zorgen voor extra inkomen. Veel mensen met een koopwoning kiezen ervoor om hun woning te verhuren, maar het is soms lastig om huurders te vinden. Daarnaast zitten er heel veel regels verbonden aan het verhuren van een woning. Je kunt tegenwoordig ook expat huis verhuren en dan is het vaak wat makkelijker om een huurder te vinden. Wil jij weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Goede presentatie

Als jij je huis wilt verhuren, is het belangrijk om te zorgen voor een goede presentatie. Jouw woning moet er perfect uit zien als er andere mensen in gaan wonen. Ook voor de advertentie is het belangrijk om kwalitatieve foto’s te maken. Je kunt meerdere foto’s maken, maar het is belangrijk om afbeeldingen te hebben van de hele woning. Zo kunnen de huurders de hele woning ook echt zien en is de kans op een huurder vinden een stuk groter. Hierbij zijn er ook speciale aanbieders, die je kunt inschakelen voor het vinden van expats. Deze kunnen expats linken aan jouw woning en dit maakt het natuurlijk een stuk sneller.

Goed contract

Wanneer jij niet in je woning bent, wil je niet voor een onaangename verrassing komen te staan. Veel huurders kunnen namelijk verkeerd omgaan met jouw woning en dat is het laatste wat je wilt hebben. Het is daarom cruciaal om een duidelijk contract op te stellen met de juiste voorwaarden. Zorg ervoor dat het contract ook op juridisch vlak juist is, zodat je later geen problemen kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je geen huisdieren in je woning wilt hebben, of dat ze bepaalde spullen niet mogen gebruiken.

Naast het contract, is het ook altijd belangrijk om te vragen voor borg. Op deze manier kun je de borg altijd inhouden mochten er onvoorziene kosten ontstaan. Dit kunnen reparaties zijn aan de woning, maar ook andere dingen. Het is heel belangrijk om borg te vragen, dit zorgt er ook voor dat de huurder zuinig omgaan met jouw woning. Bespreek dit ook met de huurders, zodat je zeker weet dat er niks kan gebeuren als je weg bent.