Brillen

Je draagt vast zelf ook wel eens een bril. Ook al zijn je ogen nog goed, een zonnebril of een bril puur als mode accessoire wordt door veel mensen gedragen. De bril komt steeds vaker voor in het straatbeeld en is in steeds meer soorten en maten verkrijgbaar. Maar wat nu zo vanzelfsprekend is was vroeger wel anders. De uitvinding van de bril wordt gezien als een cruciale stap in de culturele geschiedenis van de mensheid. Ineens konden mensen die last hadden van visuele beperkingen weer een actieve rol spelen in het dagelijks leven. Aan het einde van de 13e eeuw werd de eerste bril vervaardigd die enigszins op onze moderne bril lijkt. Deze zogenaamde klinknagel bril kon je echter niet op je hoofd zetten. Toch was het een grote doorbraak in zicht comfort. Je hoefde alleen maar het dubbele glas voor je ogen te houden om het zicht te verbeteren.

Moderne brillen

De brillen die we tegenwoordig zien en dragen, vonden hun oorsprong aan het begin van de 18e eeuw. Deze veerbrillen kon je opzetten zonder dat ze van je neus afgleden. In de loop der jaren werden de brillen steeds verder gemoderniseerd en tegenwoordig kan je brillen in de meest mooie vormen en kleuren terugvinden. Een bril is nu een verlengstuk van je outfit en mensen willen graag met een mooie bril gezien worden. In Rotterdam Is er een enorme keuze aan brillen bij Charlie Temple. Je kunt je bril daar online bestellen en wordt dan in de fabriek in Rotterdam voor je gemaakt. damesbrillen zijn enorm populair en verkrijgbaar met glas op sterkte en zonder sterkte. Damesbrillen zijn modegevoelig en ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends.

Brillen trends

Brillen zijn steeds meer onderdeel van het modebeeld en veel mensen hebben meerder brillen in hun bezit om daarmee hun outfit passend te maken. Dit voorjaar zijn er weer een aantal trends op het gebied van damesbrillen te zien. Transparante brillen zijn niet meer weg te denken. Een onopvallende transparante bril staat eigenlijk iedereen wel. De tegenhanger van de transparante bril is de oversized bril die we dit voorjaar veelvuldig terug zullen zien komen. Bij een oversized bril is het hoe groter en opvallender hoe beter. Een ook de jaren ’70 brillen zijn terug van weggeweest. Grote, dikke en stevige monturen zijn daar de kenmerken van. Er is dus voor iedereen wel een bril naar wens te verkrijgen. De tijd dat een bril saai en lelijk was ligt gelukkig ver achter ons.