Badkamer ideeën anno 2022

Een leuke badkamer die je unieke stijl representeert en voldoet aan al je wensen creëren is net zo moeilijk als dat het klinkt. Daarom zijn hier een aantal ideeën voor je badkamer die helemaal in 2022 passen. Om je hier wat meer informatie over te geven zullen we in dit artikel nadere informatie geven over de badkamer en de toepassing van bijvoorbeeld beton cire.

Kunst

De eerste tip voor eigenzinnige badkamer ideeën is het gebruik van kunst. Badkamers zijn functionele ruimtes, gevuld met een badkuip of douche, maar er is geen reden waarom deze functionele ruimte niet zou kunnen worden gedecoreerd met leuke kunst. Want wees eens eerlijk, overal in huis zie je bij mensen decoratie en/of kunst, maar zelden in de badkamer. Versier de muren van je badkamer met prints of schilderijen die je in huis hebt hangen. Wie weet kun je zelf wat maken en daarmee je eigen badkamercollectie samenstellen. Op deze manier kun je je badkamer een persoonlijk tintje geven en de muren inrichten zoals jij vindt dat ze eruit moeten zien. Dit kan een briljant idee zijn als je van kunst houdt of graag een paar decoratieve elementen toevoegt.

De muur

De tweede tip is om je  badkamer ontwerp op te leuken met tegels. Als je gewone, conventionele wandtegels gebruikt (die overigens klassiek en stijlvol zijn), waarom zou je er dan niet iets anders mee doen op uw muren? Veel mensen vinden het leuk om iets te spellen met hun tegels op de muur, zoals een naam of een grappige boodschap. Sommigen vinden het zelfs leuk om hier en daar een motiverend citaat toe te voegen om hun ochtend routine wat op te fleuren. Dit is een interessante manier voor het interessant maken van je badkamer, gewoon omdat het mooi is om te zien, zelfs vanaf de ingang van de badkamer. Als dit soort dingen niet je ding zijn, kun je altijd nog spelen met een combinatie van schilderwerk op de muur en tegels. Half betegeld, volledig betegeld; de wereld ligt aan je voeten. Je kunt je schilderwerk afstemmen op de tegels, maar je kunt ook voor contrasterende kleuren kiezen. Je kunt ook voor iets gaan wat de laatste jaren écht in trek is; beton ciré. Niet alleen op de muren, ook op de vloer is dit mogelijk. De beton cire vloer prijs is hetzelfde als die van de muren, dus dat is geen reden om je tegen te houden. Daarnaast is beton cire aanbrengen ook mogelijk om zelf te doen.