Alles over ontruimen en wat de kosten zijn

Je woning laten ontruimen door een gespecialiseerd bedrijf is een last van je schouders. Je hoeft niet zelf te gaan sjouwen en kan alles aan een ander overlaten. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven te vinden die aan woningontruiming doen. Let dan ook vooral op het bedrijf wat je kiest en of ze met een gedegen plan te werk gaan. Je wilt natuurlijk wel dat de woningontruiming zonder problemen verloopt.

 

Een woningontruiming bij het verkoopklaar maken van pand

 

In een aantal gevallen is het nodig om een woning of pand klaar te maken voor een deadline. Dat kan het geval zijn bij het tekenen van een verkoopakte bij een notaris. De koper van de woning kan dan eisen dat de woning leeg wordt opgeleverd. Blijkt het geval dat de woning niet leeg is? De koper kan dan aan de notaris vragen om provisie achter te houden. Zodoende kan de koper op jouw kosten een ontruimingsbedrijf (zoals ontruiming de zwart) inschakelen met de provisie. Natuurlijk is het slimmer om het allemaal zelf in de hand te houden. Want de regel geldt hoe sneller het huis leeg is, hoe sneller het te huur of te koop kan gaan staan.

 

Laat je woning ontruimen op professionele wijze

 

Als er iemand is overleden dan kan je bij een ontruiming van een woning samen met de erfgenamen afspreken welke spullen je wilt bewaren. Label alle spullen om misstanden te voorkomen. Zodra dat geregeld is kan de ontruimingsdienst aan het werk. Wil je bepaalde meubels naar een ander adres vervoeren? Ook hier voor kan een ontruimingsdienst handig van pas komen en je meubels via transport naar een aangegeven adres sturen. Vaak bij een woningontruiming zijn er vrachtwagens, ladderliften en andere logistieke middelen aanwezig.

 

Wat zijn de kosten van een ontruiming?

 

Uiteraard is er niet een exact bedrag te bepalen hoeveel een ontruiming gaat kosten. Het hangt van veel factoren af en je zal met verschillende kostenposten te maken hebben. Een belangrijk punt wat op de kosten drukt zijn het aantal kamers die ontruimt moeten worden. Het is logisch dat een ontruiming van één kamer een stuk goedkoper is dan dat je een complete woning laat ontruimen met daarbij schoonmaak en andere herstelwerkzaamheden. De kosten per ontruimingsbedrijf verschillen erg sterk. Sommige bedrijven rekenen bijvoorbeeld geen voorrijkosten en andere rekenen geen andere bijbehorende kosten zoals afvoerkosten. Aan te raden is dan ook dat je het best verschillende offertes kan aanvragen en zodoende een besluit kan maken voor het goedkoopste ontruimingsbedrijf.