4x de lekkerste wintercocktails zelf maken

Wie zegt dat cocktails alleen voor in de zomer zijn? Het beeld van een verfrissende cocktail op een gezellig terras op een warme dag is passé, want ook in de wintermaanden kun je optimaal genieten van een lekkere cocktail. Je hoeft dus niet langer te wachten tot het lentezonnetje weer tevoorschijn komt, want ook deze periode leent zich perfect voor een gezellige cocktailavond met je vriendinnen. Heb je altijd al een interesse gehad in cocktails of vind je het gewoon leuk om verschillende drankjes te maken, dan doe je in dit blog wat inspiratie op om jezelf tot ware cocktailshaker te ontwikkelen. Met of zonder alcohol, jij weet het te bereiden. Weer eens wat anders dan alcoholvrij bier of frisdrank. Verras je vrienden met je nieuwe skills, een gezellige avond gegarandeerd.

Moscow Mule

De Moscow Mule is een echte klassieker die geserveerd wordt in een koperen mok. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat de cocktail in Rusland is ontdekt, komt ‘ie toch echt uit Amerika. Met een basis van wodka en gemberbier maak je een heerlijk verfrissende cocktail. Vul als eerst de koperen mok met ijsblokjes en schenk de wodka erbij. Knijp vervolgens twee partjes limoen uit boven de mok en doe de bitters erbij. Vul het aan met gemberbier en roer het goed door. De limoenpartjes kun je gebruiken als garnering. Wil je andere variaties maken op de traditionele Moscow Mule, ga dan eens voor de Spicy Mule waarvoor je een Jalapeño peper gebruikt. Je kunt met fentimans aanvullen en helemaal naar jouw eigen smaak maken.

Salted Caramel Espresso Martini

Gooi je favoriete ingrediënten bij elkaar en je komt uit op de Salted Caramel Espresso Martini. Gemaakt met wodka, suiker, siroop, koffie, karamelsiroop en ijs en een geserveerd in een luxe martiniglas, hier ga je van genieten! Maak een randje van bruine suiker en zout op het glas voor de ultieme smaakbeleving en maak de cocktail af met drie koffieboontjes.

Chai White Russian

Wist je dat je jouw favoriete chai latte ook kunt omtoveren tot cocktail? Alles wat je nodig hebt is wodka, Licor 43, chai tea siroop, ijsblokjes en slagroom. Meng alle ingrediënten, schenk daar bovenop de verse slagroom en mix het voorzichtig door elkaar. Maak de cocktail compleet met wat kaneelpoeder, een kaneelstokje en steranijs als topping.

Pumpkin Spice Punch

Een griezelig lekkere cocktail maak je met het recept voor de Pumpkin Spice Punch. Deze winterse cocktail maak je met Ginger Ale, Licor 43 en wat pumpkin spice mix. De pumpkin spice mix bestaat uit kruidnagel, korianderzaad, nootmuskaat en kaneel en kun je gemakkelijk zelf maken. Nadat je de mix hebt gemaakt hang je het koffiefilter met daarin de kruidenmix boven een glas en giet je kokend water over de kruidenmix. Laat de overgebleven infusion een halfuurtje staan om af te koelen. Meng vervolgens de infusion met de Ginger Ale en Licor 43, voeg wat ijsblokjes toe en garneer de cocktail met slagroom en de restjes van je pumpkin spice mix.